Mammaklänning

Mammaklänning

Begreppet mammaklänning kan syfta på två olika sorters klänningar. Den ena mammaklänningen är avsedd för gravida och blivande mammor. På dessa gravidklänningar kan tyget runt magen antingen vara expanderbart eller av stretchmaterial.

Den andra mammaklänningen är till för de som redan blivit mammor och går lätt att amma med eftersom bröstet kan tas fram genom en tyglucka i amningsklänningen eller att barnet lätt kan fås in under klänningen.

Mammaklänning för gravida

Mammaklänning för gravida

Mammaklänningar för gravida blivande mammor finns i många klädesaffärer och mammabutiker. Det viktiga när man köper en gravidklänning är att den går att använda under större delen av graviditeten. Dels ska den gå att utöka magomfånget för men även vara av stretchtyg.

Det finns även många olika med festklänningar, balklänningar och brudklänningar att välja på för blivande mammor. Dock kan det vara svårt att veta vilken storlek som man behöver när den stora dagen väl går av stapeln. Därför är rekommendationen att alltid vänta in i det sista innan ni köper eller syr de sista stygnen i klänningen om ni är gravid.

Du kan även hitta speciella julklänningar för dig om graviditeten inträffar just då.

Mammaklänning för ammande

Mammaklänning för gravida

Mammaklänningar för ammande mammor kan ha fler olika egenskaper. Först och främst ska amningsklänningen gå att öppna upp för bröstet så att barnet snabbt och smidigt kan ta bröstet.

En annan egenskap ska vara att klänningen bör vara lätt och luftig. Även om du tappat många kilo sedan graviditeten är man oftast för varm, speciellt när barnet ligger på dig. Dessutom får barnet mer kontakt med dig ifall du bär tunnare och luftigare kläder.


Massor om mammakläder & gravidkläder

Här kan du och ditt barn hitta mer viktig information om mammakläder, gravidkläder & amningskläder men dessutom hitta en hel del kul om mammakläderna.


Mammakläder finns oss


Meny - Mammakläder
Till förstasidan på www.mammaklader.euHögst upp på sidan om gravidkläderLängst ned på sidan om mammakläder
SverigeMammaklänningAmnings-BHNyheter