Amningsbh - Amningsbehåar

Amningsbh - Amningsbehåar

En amningsbh, amningsbehå eller amnings-bh är kanske det klädesplagg som men allra mest förknippar med ammande mammor.

En riktigt bra och skön amningsbh underlättar väldigt mycket för ammande mammor. Det är dock stor skillnad mellan amningsbehåarna och det gäller att tänka efter innan man köper en dyr BH som passar för ammande mödrar.

Viktigt för amningsbehåar

Viktigt för amningsbehåar

Det finns inte många underkläder som används lika intensivt och under en så begränsad tid som just amningsbehåarna. Bysten är större och tyngre än normalt och dessutom öppnas och stängs amningsbehån väldigt frekvent vilket ökar kraven på BH:n.

Eftersom man inte vill köpa så många behåar och att de lätt blir mjölkiga tvättas amningsbehåarna ofta vilket ska ske i minst 60°C. Därför måste amningsbehåarna vara av högre kvalité och tåla med slitage än vanliga BH:ar.

Sköna amningsbehåar

Sköna amningsbehåar

Det är viktigt att en amningsbehå är skön, mjuk och mysig. Tänk på att bystens maximala storlek kommer först efter ett par veckor in i amningen så risken är att en BH som köps tidigt kommer att vara för liten. Köp därför bara riktigt billiga behåar den första veckan eftersom annars är det risk att du kommer att bli besviken.

Rekommenderat är att köpa bygellösa amningsbehåar för att undvika risken att bygeln trycker på mjölkkörtlarna vilket kan ges mjölkstockning. Undvik också vadderade BH:ar eftersom det blir för varmt och att de kan både vare ett perfekt hem för bakterier och svamp.


Massor om mammakläder & gravidkläder

Här kan du och ditt barn hitta mer viktig information om mammakläder, gravidkläder & amningskläder men dessutom hitta en hel del kul om mammakläderna.


Mammakläder finns oss


Meny - Mammakläder
Till förstasidan på www.mammaklader.euHögst upp på sidan om gravidkläderLängst ned på sidan om mammakläder
SverigeMammaklänningAmnings-BHNyheter